Φυσέκης Αθανάσιος

Profiles Φυσέκης Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Φυσέκης είναι Μέλος “κριτικών επιτροπών” για το Σαξόφωνο, Επίτιμο μέλος του “European Centre for Saxophone Study” της Γαλλίας ως προσωπικότητα του Σαξοφώνου στη Ελλάδα, συνεργάτης του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας σαξοφώνου Jean- Marie Londeix καθώς και ιδρυτικό μέλος & Γραμματέας του: “Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος”.

Σπούδασε Σαξόφωνο στο Ωδείο Αθηνών και πήρε δίπλωμα από την τάξη του Θεόδωρου Κερκέζου καθώς και μαθήματα (masterclasses) από τους Jean marie Londeix, Claude Delangle, Hans de Jong, John Sampen κ.α. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ, αλλά και με σύνολα δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες σε αίθουσες όπως: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ρωμαϊκή Αγορά, αίθουσα Γκαίτε κ.α.

Έχει διδάξει από το 2000 μέχρι και σήμερα στα Δημοτικά Ωδεία Βόλου, Λαμίας, Λάρισας, Τρικάλων και στα Μουσικά Σχολεία Βόλου, Λαμίας και Λάρισας.

Έχει παραδώσει μαθήματα (masterclass) σε διεθνή φεστιβάλ αλλά και σε διάφορα μουσικά ιδρύματα της Χώρας. Μαθητές του συμμετείχαν & διακρίθηκαν με Βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς όπως επίσης πήραν και υποτροφίες για πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Διοργάνωσε το 2007 την Διεθνή Συνάντηση Σαξοφώνου στη Λαμία, το 2012 την Πανελλήνια και Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου στο Βόλο και στο Πήλιο, καθώς και το Internatiοnal Saxophone Festival που διεξάγεται στη Λάρισα κάθε χρόνο από το 2015.