Τσιμέκας Αλέξανδρος

Profiles Τσιμέκας Αλέξανδρος

ΣΠΟΥΔΕΣ

Α] Κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής καθώς και Σύνθεσης με δάσκαλο τον Δημήτρη Συκιά.
Β] Μαθήματα Σαξοφώνου με τον Άρη Καραντάνη κατά την περίοδο 1986-1989.
Γ] Παρακολούθηση υπό τον κ. Αλέξανδρο Καλογερά του Εργαστηρίου πάνω στο kneeboards harmony την μορφολογία και την μουσική στον 20ο αιώνα στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες το 2002-2003 και2003-2004
Δ] Μαθήματα Παραδοσιακού Τραγουδιού με την Δόμνα Σαμίου από 1991 έως 1995 στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων.
Ε] Μαθήματα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού με τον Βαγγέλη Κώτσου στον ίδιο χώρο και για το ίδιο διάστημα.
Ζ] Από το 1991 επίσης αρχίζει μαθήματα Παραδοσιακού Κλαρίνου με τον κ. Στεργίου τον Μπάμπη Χαλκιά και αργότερα με τον Γιώργο Κοτσίνη.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Α] Καθηγητής Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας από το ακαδημαϊκό έτος 1992-1993 μέχρι και σήμερα καθώς και δάσκαλος παραδοσιακού κλαρίνου στον ίδιο χώρο από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003.
Β] Καθηγητής παραδοσιακού κλαρίνου στο Μουσικό Γυμνάσιο Λαμίας από το έτος 2002-2003. Επίσης υπεύθυνος της ομάδας ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού πού αποτελείται από μαθητές του ίδιου μουσικού γυμνασίου και με την οποία πήρε το πρώτο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες το 2004.
Γ] Καθηγητής Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Μώλου από το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001και παραδοσιακού κλαρίνου από το 2004
μεχρι το 2009.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Α] Από το 1992 είναι βασικό μέλος του σχήματος “ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ” το οποίο έχει υπεύθυνο τον Βαγγέλη Κώτσου. Στη συγκεκριμένη ομάδα έχει τον ρόλο του Κλώστη η Γυριστή, του Ρίχτη και του Ισοκράτη. Με το σχήμα αυτό έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως [Αμερική Κύπρο Κάτω Ιταλία κ.λ.π.] Κορυφαία στιγμή η πρόσκληση του YO-YO- MA κορυφαίου βιολοντσελίστα να τραγουδήσει το Πολυφωνικό της Ηπείρου στο τέλος της συναυλίας που έδωσε στο Ηρώδειο στα πλαίσια ‘project Bach’ στις 30 Ιουνίου του 2019
Β] Από το 1992 και για περίπου πέντε έτη ήταν μέλος της χορωδίας της Δόμνας Σαμίου με την οποία συμμετείχε σε συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα, [Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με κάλαντα από όλη την Ελλάδα κ.λ.π]
Γ] Το 1996 και για πέντε έτη συνεργάστηκε ως παραδοσιακός μουσικός με την Εστία Θεάτρου Ερινεώς θεατρική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Ιωάννη Τράντα η οποία ερμηνεύει έργα Αρχαίων Τραγικών στο πρωτότυπο. Έδωσε μαζί με την συγκεκριμένη ομάδα παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δ] Επίσης ίδρυσε την παραδοσιακή ορχήστρα ‘’Αυραγώνιος’’
Στην Αθήνα με την οποία έδωσε συναυλίες σε διάφορους χώρους όπως ‘’Το μπαράκι του Βασίλη’’ κ.λ.π.
Ε] Το έτος 2012 ιδρύει την παραδοσιακή ορχήστρα ΄΄ΔΙΑΒΑΤΑΡΗΔΕΣ΄΄ με την οποία πραγματοποιεί συναυλίες σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας συμμετέχει με το Θέατρο Σκιών του κυρίου Μιχάλη Χατζάκη σε παραστάσεις όπως αυτή με το Έπος του Αθανασίου Διάκου στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.
Ζ] Στα πλαίσια του εργαστηρίου υπό τον κύριο Καλογερά στο Ωδείο ‘’Μουσικοί Ορίζοντες’’ παρουσίασε τα πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου με παράλληλη συναυλία της ομάδας ‘’Το Πολυφωνικό της Ηπείρου’’στις 13/06/2003 και στις 13/03/2011.
Επίσης δίδαξε τα πολυφωνικά τραγουδια της Ηπείρου στην Νάξο κατά τηνδιάρκειατων εκεί θερινών σεμιναρίων και διαλέξεων πού έλαβαν χώρα κατά τα έτη 2016 – 2019 υπό την καθοδήγηση τού κυρίου Καλογερά καθηγητή σύνθεσης στο Berklee College of Music στην Βοστώνη.
Η] Έχει γράψει μουσική για θέατρο ¨στην παράσταση ‘Εμείς οι Έλληνες’ σε σκηνοθεσία του Θαναση Μιχαηλίδη για το ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ..καθώς και στην παράσταση ΄΄Θέατρο γένους Θηλυκού΄΄
Σε σκηνοθεσία πάλι του Θανάση Μιχαηλίδη και υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών.