Μουρτσινούδη Μαρία

Profiles Μουρτσινούδη Μαρία

Η Μαρία εργάζεται ως καθηγήτρια αρμονίου από το 1996 στο δημοτικό ωδείο Λαμίας, όπου ξεκίνησε το 1986 τις μουσικές της σπουδές στην σχολή πιάνου με τους Δημήτρη Ψυχούλη και την κα Βάλια Γαλλή.

Το 1995 πήρε το πτυχίο Ωδικής και το πτυχίο Αρμονίας με ειδικό καθηγητή το Γεώργιο Μέντζο, ενώ ταυτόχρονα με τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά έκανε δύο χρόνια μαθήματα μονωδίας με την υψίφωνο Μυρσίνη Κατσιναβάκη και ολοκλήρωσε τον διετή κύκλο εργαστηρίων της παιδαγωγικής ψυχολογίας του δημοτικού ωδείου Λαμίας.

Όντας καθηγήτρια του ωδείου, έκανε μαθήματα τρομπέτας με καθηγητές τους Παντελή Φεϋζώ και Π. Μπαλαμό για επτά συνεχή έτη και συμμετείχε σε συναυλίες με την συμφωνική ορχήστρα του ΔΩΛ.

Από το 2005 έως το 2012 δίδαξε στο δημοτικό ωδείο Μώλου. Επίσης διδάσκει μουσική σε παιδικούς σταθμούς και σε ΚΔΑΠ του δήμου μας, ενώ από το 2014 έχει την πλήρη ευθύνη για την οργάνωση, επιμέλεια και παρουσίαση της ‘Συναυλίας της Τετάρτης’ του ΔΩΛ.

Οι μαθητές της συμμετέχουν σε πλήθος συναυλιών παίζοντας σε μουσικά σύνολα μικρά και μεγάλα τα οποία οργανώνει και επιμελείται η ίδια, και οι περισσότεροι από αυτούς ολοκληρώνουν με πλήρη επιτυχία των κύκλο σπουδών τους στο αρμόνιο.

Βασικό της μέλημα είναι να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών της διδάσκοντάς τους κομμάτια που είναι μουσικά ευχάριστα και ταιριάζουν στο γούστο και τις δυνατότητες τους, φροντίζοντας παράλληλα να διευρύνει τούς μουσικούς τους ορίζοντες.

Γεννήθηκε στην όμορφη Χαλκίδα το 1973.